Modubar; effectieve buitenunit warmtepomp omkastingen

Een buitenunit warmtepomp, airco of luchtbehandelingskast kan een behoorlijke geluidsoverlast geven. Vanaf 2020 gelden er nieuwe eisen voor de hoeveelheid geluid dat hoorbaar mag zijn op de erfgrens. Dit mag maximaal 40dB zijn. Met de warmtepomp omkasting oplossingen van Modubar hoef je daar niet meer over in te zitten. Zowel de Noise-reducer schermen als Kokowall HA-Minwol oplossingen van Modubar zijn zeer effectief in het dempen van warmtepomp geluid.

Het geluid van buitenunit warmtepompen wordt gedempt door middel van hoogwaardige geluidsschermen. Deze geluidsschermen worden ook gebruikt langs spoor -en snelwegen om geluidsoverlast te verminderen.

Voor meer informatie en advies of een geheel vrijblijvende en gespecificeerde aanbieding.

De twee productvarianten van Modubar voor geluidsdemping van buitenunits airco’s of warmtepompen.

Bij Modubar vind je twee varianten voor het dempen van het geluid van je buitenunit warmtepomp, buitenunit airco’s en luchtbehandelingskasten. De Noise-Reducer schermen en de Kokowall HA-Minwol schermen. Beide zeer effectief voor het verminderen van geluidsoverlast van een buitenunit.

Noise-Reducer geluidsschermen

De Noise-Reducer geluidsschermen hebben een industriële look. De panelen van deze schermen zijn 4-8 cm dik. Het scherm heeft een bijzonder hoge geluidsabsorptie van 8 t/m 17dB en een geluidsisolatie van 30dB. Het is van belang dat er bij het ontwerp rekening wordt gehouden met de ruimte bij de uit- en inblaas van de unit. Hierbij is het verstandig om de leverancier/ producent om advies te vragen. Voldoende ruimte tussen de schermen en de buitenunit zorgt dat deze goed functioneert De Noise-Reducer geluidsschermen dempen geluid effectief door de laag minerale steenwol achter een kunststof gaasnet. Het dempende effect wordt nog verder verbeterd door de geluidsisolerende staalplaat afgewerkt met een verzinkt stalen gaasnet. De combinatie geluidsisolerende staalplaat en minerale steenwol maken de Noise-Reducer geluidsschermen uitermate geschikt voor de geluidsdemping van buitenunit warmtepompen, luchtbehandelingskasten, airco’s, machines, pompen en andere installaties.

Kokowall HA-minwol geluidsschermen

Onze natuurlijke en vooral duurzame buitenunit warmtepomp omkasting oplossing. Deze geluidsschermen zijn afgewerkt met kunststof buizen omwikkeld met kokosvezels, waardoor planten op een natuurlijke manier tegen de schermen aangroeien. De schermen hebben een geluidsabsorptie van 7dB en een geluidsisolatie van 30dB. Door het natuurlijke uiterlijk van de Kokowall HA-Minwol passen de schermen in ieder landschap en gaan ze als het ware op in de omgeving. Met behulp van de buizen ontwikkeld met kokosvezels groeien planten moeiteloos tegen de schermen op. De luchtwortels van Klimplanten hechten zich namelijk heel gemakkelijk aan de kokosvezels. Op deze manier kunnen de klimplanten op een zeer natuurlijke manier tegen de schermen aangroeien en na verloop van tijd ziet dit er prachtig uit. Door de combinatie van de kokosvezels in combinatie met de klimplanten schermt het geluidsscherm direct de installatie af en geeft het een natuurlijke uitstraling naar de omgeving af waardoor het een hoge acceptatie waarde zal krijgen.

Plaatsing en montage

Op betonnen dakconstructie middels dak-isolatie

Op betonnen dakconstructie middels dak-isolatie

Op betonvoet

Op betonvoet

Aan beschikbare staalcontructie

Aan beschikbare staalcontructie

Gefundeerd in de grond

Gefundeerd in de grond

Downloads

brochure

Technische specificaties van onze buitenunit omkastingen

Zoals gezegd werken beide geluidsschermen zeer effectief voor het dempen van buitenunit warmtepomp, airco of luchtbehandelingskasten lawaai. Uiteraard zitten er verschillen tussen de buitenunit geluidsdemping systemen. Deze vind je hieronder overzichtelijk weergegeven. Benieuwd naar wat Modubar kan betekenen voor het isoleren van uw buitenunit warmtepomp, airco of luchtbehandelingskasten geluid? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan via het contactformulier op de website.

De voordelen van onze buitenunit isolatie oplossingen

Naast dat de schermen zeer effectief geluid dempen zijn er nog tal van voordelen te noemen. Als uitvinder en producent van de geluidsschermen kunnen wij deze geheel op maat leveren in zowel hoogte als breedte. De schermen nemen niet veel ruimte in beslag doordat ze slechts 8cm diep zijn. De schermen kennen een lange, onderhoudsvrije levensduur van >25 jaar. De schermen zijn daarnaast eenvoudig handmatig te plaatsen tot een maximale hoogte van maar liefst 3 meter

PROJECTEN

Noise-Reducer SA-80 geluidsscherm Den Haag

Type: Noise-Reducer SA-80 geluidsscherm Projectlocatie: Den Haag Opdrachtgever: van Reisen Bouwmanagement Afmeting:  H=3,0m en L=34,16m Uitvoering: januari 2023

Noise-Reducer SA-45 Poortugaal

Type: Noise-Reducer SA-45 geluidsscherm
Projectlocatie: Poortugaal
Opdrachtgever: Built by De Wildt
Afmeting:  H=2,0m en L=18m
Uitvoering: September 2022

Noise-Reducer SA-45 Enschede

Type: Noise-Reducer SA-45 geluidsscherm
Projectlocatie: Enschede
Opdrachtgever: Vastbouw BV
Afmeting:  H=2,1m en L=28m
Uitvoering: September 2022

De meest milieuvriendelijke geluidsisolatie oplossing

Zowel de Noise-Reducer geluidsschermen als de Kokowal-HA Minwol geluidschermen zijn zeer milieuvriendelijk. Het Noise-Reducer scherm is namelijk volledig recyclebaar. Beide schermen zijn groen begroeibaar, hierdoor krijgen ze de eigenschap om fijnstof te verminderen en CO2 uit de lucht te filteren. De Kokowal-HA Minwol geluidsschermen zijn gemaakt van kokosvezels. Dit is een restproduct dat ontstaat bij de verwerking van kokosnoten. Het materiaal kun je zien als de duurzame tegenhanger van hardhout en is qua specificaties zeer goed met elkaar te vergelijken. Doordat de kokosnoot elk jaar weer aangroeit is het een hernieuwbare grondstof en daarmee zeer ecologisch verantwoord.

Meer informatie over onze buitenunit geluidschermen

Wil je meer weten over onze geluidsschermen of direct een vrijblijvende offerte aanvragen? Maak dan gebruik van het contactformulier op de website. Je bent uiteraard ook altijd welkom in onze showroom in Poeldijk. De offerte zal geheel op maat gemaakt worden op basis van de gewenste afmetingen en wensen op basis van kleur en materiaal. Voor vragen zitten onze productspecialisten voor je klaar. Je kunt hen bereiken via het contactformulier of door telefonisch contact op te nemen via: +31 (0)174 244838. Uiteraard zijn we ook per mail bereikbaar via: info@modubar.nl